Biztonsági őr vagy vagyonőr, mi a különbség?

Főoldal > Mi a különbség a vagyonőr és a biztonsági őr között?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mi a különbség a vagyonőr és a biztonsági őr között?


1970/01/01
ZH

Sokan azt hiszik, hogy a vagyonőr egyenlő a portás bácsival, pedig ez nem így van! Ha megvizsgáljuk a Maslow piramist, akkor láthatjuk, hogy az emberek számára a második legfontosabb a biztonsági szükségletek kielégítése. Ebből a szempontból vizsgáljuk meg mi a különbség a vagyonőr és a biztonsági őr között?

vagyonőr vagy biztonságiőr

Biztonsági őr vagy vagyonőr, mi a különbség?

 


Cégvezetőként mindennél fontosabb vállalkozásunk, cégünk biztonságérzetének megléte, amelynek egyik alapját a minőségi szolgáltatást nyújtó vagyonvédelmi ellátás biztosítja, amit egy hatékony vagyonőr végez minőségi szolgáltatással úgy, hogy állandó jelenlétével kialakítja a cég állandó biztonságérzetét.  

 

De milyen is egy „jó” vagyonőr?

 


A legtöbb munkáltató azt gondolja, hogy egy vagyonőr nem „csinál” semmit, egyet jelent a portás bácsival és persze bárkiből lehet egy cégnél vagyonőr. Régen talán ezt nem tudtuk volna cáfolni, de ma már valljuk be, hogy egy „portás bácsi” már nem minden helyzetben állná meg a helyét. Ahogy fejlődik a technika, a követelmények is növekednek, így nem csoda, hogy az elvárás is nőtt a vagyonőrök munkássága és képességei felé. Egy megfelelő vagyonőr munkatárs kiválasztása hatalmas felelősség egy vagyonvédelmi szolgáltató számára!

 

Egy vagyonőr képzés elvégzésén Neked is érdemes lehet elgondolkodni, ha ezekkel a képeségekkel Te is rendelkezel!

 

 


Egy hatékony vagyonőr képességei:

 

 

•    gyors helyzetfelismerés;
•    fejlett problémamegoldó képesség;
•    a feladata iránti elkötelezettség, felelősségtudatos viselkedés;
•    szabálykövető magatartás;
•    határozott ugyanakkor udvarias fellépés;
•    fizikai, pszichikai (stressztűrőképesség) erőnlét;
•    széles körű elméleti és gyakorlati felkészültség;
•    nagy fokú önfegyelem és határozottság, ugyanakkor udvarias fellépés;

 


Amit tudnia kell:

 

•    a legfrissebb, szakmájához kötődő jogi rendelkezések;
•    a hatékony intézkedéshez szükséges kriminalisztikai és pszichológiai alapelvek;
•    a rábízott őrizendő személy, illetve vagyontárgy védelmére és azok biztonsága ellen irányuló fenyegetés, támadás elhárítására kidolgozott minden szakmai elv, szabály és módszer.

 

 


Ezért nem egyenlő a biztonsági őr és a vagyonőr!

 


Egy személy és vagyonőr kiválasztása mindig úgy kell, hogy történjen, hogy az adottfeladathoz szükséges képzettségeket és képességeket figyelembe kell venni, majd ez alapján kell kiválasztani amlegmegfelelőbb jelentkezőt a feladatra. A személy és vagyonőrök az MSZ EN ISO 9001:2015 és az MSZ EN ISO 14001:2015 szabvány szerint végzik a munkájukat, így elengedhetetlen, hogy a legfrissebb, szakmájához kötődő jogi rendelkezésekkel tisztában legyen.

 

A biztonság egyik alappillére – az állandóság és a kiszámíthatóság - ezáltal egy személyben vagy egy biztonsági szolgáltatásban teljesül. Ennek következtében minden cégvezető nyugodtan dolgozhat a vállalkozás sikerén ahelyett, hogy az értékeikért aggódna vagy vagyonvédelmi problémákat oldana meg.

 
Érdekességek, színes hírekLegfrissebb cikkek


3 érv, ami miatt Te is a futópadok mellett fogsz dönteni
A sportolást nem csak akkor fontos mindennapjainkba beépíteni, ha szeretnénk magunkat formába hozni, esetleg fogyókúrára adnánk a fejünket, hiszen a mozgás kulcsfontosságú egy egészséges életvitel szempontjából. Alábbi cikkünkben mutatok három érvet, amik után Te is a futópad használata mellett fogsz dönteni!
Ezeknek a trükköknek ne dőlj be: 3 tévhit a mindennapokból
Vannak olyan házi praktikák, amelyeknek jobb, ha nem dőlünk be, hiszen több kárt okozunk velük, mint hasznot. De melyek ezek? A következőkben kiderül!
Webshop átok: Ezeket sose rendeld online
Vannak olyan dolgok, amelyeket jobb, ha nem bízunk a véletlenre, különösen nem egy webshopos megrendelésre. A következő dolgoknál jobb, ha szakemberre bízzuk magunkat!
Minden, amire az otthonodban szükséged lehet kényelmesen, gyorsan és biztonságosan

A Kiszállító Kereső segítségével webáruházak széles kínálatából válogathatsz, akik az otthonodba repítik a termékeket, amikre szükséged van. Színes híreinkkel és érdekes újdonságainkkal tesszük még szórakoztatóbbá a vásárlást, termék ajánlatainknak és tippjeinknek köszönhetően megkönnyítjük a hétköznapokat!

Itt megtalálod, amit keresel

Egy új játék a gyerkőcnek? Egy elektronikai kütyü a párodnak? Egy kis lakásdekoráció a nagyszülőknek? Itt garantáltan megtalálod, amit keresel! Válogass webáruházak széles kínálatából a Kiszállító Keresőn!

Hogy ne nyúlj mellé

Cikkeinkkel és híreinkkel segítünk megoldani a hétköznapi problémáidat, megbízható, minőségi, letesztelt termékeket és szolgáltatásokat ajánlunk, amikkel nem tudsz mellényúlni! Menj biztosra, ne szórd ki az ablakon a pénzt!

Minden, ami könnyebbé teszi a hétköznapokat

Útmutatóink és tippjeink segítségével egyszerűbbé varázsoljuk a hétköznapokat! Háztartás, divat, életmód, munka, főzés és sütés, gyermeknevelés? Igen, itt mindent egy helyen megtalálsz! Böngéssz cikkjeink között és légy naprakész!

Kitekintő

Indtísd és zárd velünk a napod! Itt mindig friss információkat, érdekes újdonságokat és kihagyhatatlan trendeket találsz, ráadásul otthonodba rendelheted a legjobb termékeket egyszerűen és gyorsan. Megbízható webáruházakat ajánlunk!